Сушените плодове се накисват в топла вода, за да набъбнат, след което се нарязват на дребни парчета.
Пилето се почиства хубаво и се натърква със сол и черен пипер отвън и отвътре и се намазва хубаво с разтопено масло.
За плънката се задушава нарязаният праз и гъби и щом поомекнат, се добавят сушените плодове и маслините и се задушават за окoло 10 мин.
След това се добавят сол, черен пипер, счукан карамфил и къри, накрая се слагат и орехите и хубаво се разбърква. Щом се поохлади леко, се добавят топеното сирене и кашкавалът.
Пилето се напълва и се зашива. Поставя се в намазана тава и още веднъж се намазва цялото пиле с масло, ако остане плънка се разпределя покрай него. Залива се с чаша бяло вино и се покрива с фолио.
Пече се в предварително загрята фурна на около 180-200 С. След това се маха фолиото и се запича до апетитен загар. Отвреме навреме се полива със соса от тавата. Сервира се с гарнитура по желание.