Маята се разтваря в леко топла вода заедно с 1 с.л захар и 4 с. л. брашно.
Докато чакате да шупне маята, пресявате 1 кг брашно, счуквате 4 яйца (без единия жълтък, който оставяте за намазване на погачата), 1 с.л сол, 4 с.л. олио, 1 ч.л. оцет, 1 кофичка кисело мляко, в което сте сложили 1 с.л. сода бикарбонат.
Сипвате и маята.
След като се омеси хубаво на меко тесто, се разделя на 2 топки, покрива се и се оставя да втаса на топло.
След като тестото удвои обема си, всяка една топка тесто се слага на намазнена повърхност и се разстила с ръце във формата на силно издължена елипса, след това и другата топка по същия начин. Трябва да се получат тънки пластове и да са хубаво намазани с олио, за да не залепват по повърхността, на която работите.
След това налагате една върху друга тестените елипси и режете на 13-15 жулиенчета.
В началото на всяко се слага малко масло и се навиват на охлювчета.
Нареждат се в тава, предварително намазана с олио, намазват се с жълтък и се пече на 180 градуса.
Проверявате с дървен шиш дали е изпечена отвътре.
След като се изпече, е хубаво да се покрие с кърпа, като преди това малко се поръси с вода, за да остане мека.