Загрейте фурната на 150 С.
Разбийте жълтъците, 4 лъжици захар и ванилията, докато се получи еднородна смес.
Сложете сметаната в загрят тиган и загрейте на ниска температура, почти до степен на завиране. Махнете сметаната веднага от котлона, когато усетите, че завира. Разбъркайте сметаната в сместа с жълтъците и разбъркайте, докато се смесят добре.
Сложете сметановата смес в съд на водна баня и разбъркавайте за около 3 минути, докато сместа започне леко да се залепя на лъжицата. Махнете от котлона и прехвърлете в топлоустойчив съд за печене или използвайте малки формички за крем брюле.
Печете в загрятата фурна за 30 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади на стайна температура. След това сложете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната отново, но само на горния реотан.
В малка купа смесете останалите 2 лъжици захар и кафявата захар. Поръсете крема с тази смес. Сложете във фурната за около 2 минути, докато се стопи захарта. Следете внимателно да не загори.
Извадете и охладете крем брюлето. Сложете в хладилника да се охлади и да се стегне текстурата отново.