Замесва се тесто, като брашното се пресява и се добавя солта, прави се кладенче и там се слагат предварително шупналата мая със захарта и 50 мл топла вода, добавят се олиото, оцета, закавасената сметана, белтъка.
След като се омеси, тестото се остава да втаса за 40 минути. Готовото тесто се разделя на 2 части.
Всяка част се разточва на кора, която се реже на 9 ленти. Взима се една лента и се овива около ½ кренвирш и парче кашкавал.Така се прави с всички ленти.
Готовите закуски се подреждат в тава на разстояние една от друга. Намазват се с жълтък. По желание се поръсват със сусам и маково семе.
Пекат се за 30 минути в умерена фурна.
Готовите закуски се намазват с масло и се покриват с чиста и суха кърпа.