Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кулич с глазура (Русия)

7
Кулич с глазура (Русия)
Източник: Thinkstock/Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:руска кухня, ОНД
Празник:Великден
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В голяма купа смесете маята, 50 мл топла вода, ¼ чаша захар и топлото мляко. Бъркайте, докато маята шупне и захарта се разтвори. Разбъркайте в 1 чаша брашно. Покрийте и оставете на стайна температура за 1 час.

  • 2

    Отделете жълтъците от белтъците. А след това отделете и два белтъка.

  • 3

    В купа за миксер сложете маслото, ½ чаша захар и 8-те жълтъка. Добавете маята, като разбъркате след това. Сложете ванилията, карданона, солта и останалото брашно. Направете меко тесто. Добавете стафидите, бадемите (начупени) и портокаловите корички.

  • 4

    В малка купа разбийте 2 белтъка, докато станат пухнави. Сложете ги към тестото. Месете с ръце, докато се поемат напълно. Тестото трябва да стане еластично. Отнема около 3-5 минути. Сложете в намазнена купа. Обърнете веднъж, за да се намазни тестото. Покрийте и оставете да втаса.

  • 5

    Намажете с олио висока форма за козунак или друг висок съд. Омесете няколко пъти тестото и го сложете във формата. Трябва да я изпълни.

  • 6

    Загрейте фурната на 200 С. Сложете кулича и печете за 10 минути. Намалете на 180 С и печете за още 35-40 минути, или до суха келчка.

  • 7

    Докато се пече, направете глазурата. Сложете в малка купа пудрата захар, сока от лимона, бадемовата есенция и малко вода. Разбъркайте.

  • 8

    Извадете кулича от фурната, оставете да изстине за 10 минути. Извадете от формата и оставете да изстине напълно. Докато все още е леко топъл, сложете глазурата отгоре.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
poli asenova
22.04.2014 | 10:48
Отговор на коментар #5 от gabriela gabrielova:
И аз бих пробвала.
6
vili deneva
17.04.2014 | 10:03
Много готино изглежда.
5
gabriela gabrielova
17.04.2014 | 07:32
Трябва да пробвам този десерт.
4
Violeta
16.04.2014 | 19:24
Отговор на коментар #1 от ана:
Да,и на мен така ми изглежда.
3
Violeta
16.04.2014 | 19:24
Много интересна рецепта.
2
Ralica Hristova
16.04.2014 | 16:59
интересна рецепта.
1
ана
16.04.2014 | 16:11
На снимката все едно има сметана.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!