Сваряваме ориза и го оставяме да се охлади.
Смесваме каймата с ориза, кориандъра и черния пипер. Сол, ако е необходимо, добавяме. Оформяме кюфтенцата и ги оставяме в хладилника, за да се стегнат за около 15 минути. Целта е при варенето да не се разпаднат.
В тенджера с вряща вода пускаме кюфтенцата. Водата не трябва да е много, трябва да ги покрива. Варим ги около 15 минути, или докато преценим, че са сварени, зависи от големината им. Изваждаме ги от водата.
Разбъркваме киселото мляко с брашното и правим сос, като сгъстяваме водата, в която са варени кюфтенцата. Ако е необходимо, се посолява, но обикновено тя е достатъчно овкусена от кюфтенцата и подправките в тях. Ако е повече като количество, махнете част от нея.
Забележка: каймата може да се обърка с всякакви други подправки по желание. Но опитайте и тази комбинация,с тават много леки и много вкусни.