Загрейте предварително фурната на 175 С. Леко намазнете тава за печене.
За кюфтенцата: В голяма купа смесете телешката и свинската кайма, нарязания лук, галетата, яйцето и млякото. Подправете с магданоз, сос Уорчестър, 2 с.л. сол и 1 ч.л. черен пипер. Намалете количествата, ако предпочитате.
Омесете хубаво с ръце. Оформете малки топчета, колкото орех, и ги подредете в тавата.
За соса: в тиган смесете олиото, брашното, 1 ч.л. сол и ч.л. черен пипер. Гответе на умерена температура, докато започне да „цвърчи“. Добавете горещата вода и сметаната, разбъркайте, трябва да получите гладка смес.
Готовият сос излейте равномерно върху изпечените кюфтенца. Върнете във фурната за още 20 минути, като разбърквате периодично.