Умесете хубаво каймата в дълбока купа с ориза, една от връзките магданоз (ситно нарязан), черен пипер на вкус, една малка глава стар лук (ситно нарязана), сол, кимион и чубрица на вкус.
Оставате каймата малко да си поеме от подправките и през това време в тенджера сложете 1.2 литра вода и натрошете бульона (вкусът му може да е по ваш избор).
В друга тенджера на другия котлон може да сложите да се варят броколите в подсолена вода. След като заври бульонът, вземете каймата и с мокри ръце правете малки кюфтенца, овалвайте ги в брашното и ги пускайте внимателно във врящия бульон.
Нарежете картофите на средно едри кубчета и ги прибавете към кюфтетата. Оставете ги малко да покъкрят на котлона и през това време махнете броколите. След свалянето им от котлона, веднага ги облейте с ледена вода, за да запазите свежия и зелен цвят.
В друга, по-дълбока, тенджера сложете олиото и прибавете останалите две глави нарязан лук и скилидките чесън. Оставете ги да се задушат добре на слаб огън. През това време към картофите, кюфтенцатата и бульона добавете червения пипер и черен пипер на вкус. Оставяте сместа да ври, до напълно готово състояние на картофа.
Към задушаващия се лук прибавете доматите и доматения сос. След като започне да къкри доматената смес, започнете да прехвърляте кюфтетата и картофите от едната тенджера в другата (от бульона към доматите).
Разбъркайте добре, за да се смеси всичко и с помощта на черпак започнете да прехвърляте останалия бульон към полуготовата смес до желаната от вас гъстота.
Останалия стрък магданоз вържете с конец за дръжките и пуснете в тенджерата. Намалете огъня до минимум и оставете да къкри още 15 мин.
Сервирайте гозбата топла и в дълбока чиния, поръсена с пера от пресен лук и стръкче магданоз.