Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Кюфтета по чирпански

8
Кюфтета по чирпански
Източник: morguefile.com
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Умесете хубаво каймата в дълбока купа с ориза, една от връзките магданоз (ситно нарязан), черен пипер на вкус, една малка глава стар лук (ситно нарязана), сол, кимион и чубрица на вкус.

  • 2

    Оставате каймата малко да си поеме от подправките и през това време в тенджера сложете 1.2 литра вода и натрошете бульона (вкусът му може да е по ваш избор).

  • 3

    В друга тенджера на другия котлон може да сложите да се варят броколите в подсолена вода. След като заври бульонът, вземете каймата и с мокри ръце правете малки кюфтенца, овалвайте ги в брашното и ги пускайте внимателно във врящия бульон.

  • 4

    Нарежете картофите на средно едри кубчета и ги прибавете към кюфтетата. Оставете ги малко да покъкрят на котлона и през това време махнете броколите. След свалянето им от котлона, веднага ги облейте с ледена вода, за да запазите свежия и зелен цвят.

  • 5

    В друга, по-дълбока, тенджера сложете олиото и прибавете останалите две глави нарязан лук и скилидките чесън. Оставете ги да се задушат добре на слаб огън. През това време към картофите, кюфтенцатата и бульона добавете червения пипер и черен пипер на вкус. Оставяте сместа да ври, до напълно готово състояние на картофа.

  • 6

    Към задушаващия се лук прибавете доматите и доматения сос. След като започне да къкри доматената смес, започнете да прехвърляте кюфтетата и картофите от едната тенджера в другата (от бульона към доматите).

  • 7

    Разбъркайте добре, за да се смеси всичко и с помощта на черпак започнете да прехвърляте останалия бульон към полуготовата смес до желаната от вас гъстота.

  • 8

    Останалия стрък магданоз вържете с конец за дръжките и пуснете в тенджерата. Намалете огъня до минимум и оставете да къкри още 15 мин.

  • 9

    Сервирайте гозбата топла и в дълбока чиния, поръсена с пера от пресен лук и стръкче магданоз.

Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
gabriela gabrielova
06.03.2014 | 11:20
Ще пробвам рецептата.
7
тихомира илиева
05.03.2014 | 22:49
Аз ги харесвам.
6
elena atanasova
05.03.2014 | 09:24
Обичам това ястие.
5
zvetanka ivanova
04.03.2014 | 22:04
Стават много вкусни.
4
работната пчела
04.03.2014 | 16:48
:) тези кюфтета отгоре що левитират?!
3
ива
04.03.2014 | 16:11
Страхотна рецепта!
2
poli asenova
04.03.2014 | 11:31
Тази рецепта е много добра.
1
poli asenova
04.03.2014 | 11:31
Обичам кюфтета по чирпански.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...