* Заешкото месо се смила на кайма.
Каймата се слага в тиган заедно с половината количество зехтин и 150 мл вода. Раздробява се с шпатула, за да стане на малки парченца. Към нея се добавят нарязаните на ситно лук и чесън, черен пипер, къри, 1/2 ч.л. сол и се готви, докато водата се изпари.
След това се добавят доматите (ако са цели, предварително се пасират) Добавя се още малко сол, босилек и риган. Когато се сгъсти, се маха от котлона.
За соса бешамел - загрява се останалия зехтин, добавя се брашното, разбърква се и се добавя цялото мляко (студено). Оставя се да заври, готви се няколко минути и се маха.
В тава се слага малко от бешамеловия сос. Отгоре се редят корите. Сипва се още малко сос. После се слага от плънката със зашкото. Поръсва се с настърган кашкавал.
Реди се още един ред кори, бешамел, плънка. После още един ред кори, бешамел, плънка, кашкавал. Накрая се завършва с кори и отгоре бешамел. Пече се в загрята на 230 С за 30 минути.
Отгоре се настъргва кашкавал и се запича още 10-тина минути. След това се оставя 15-20 минути да си попие соковете и е готова за сервиране.