* Спанакът може и да е замразен.
Спанакът се задушава с водата и 2 с.л. зехтин. След като водата изври, се добавят изварата и сиренето. Бъркат се няколко минути, докато се разтопят и се получи сравнително хомогенна смес. След това се свалят от котлона.
За бешамела - 1 с.л. зехтин се сгорещява, към нея се добавя брашното и студеното прясно мляко. Готви се докато млякото кипне - сосът не трябва да е много гъст.
Корите се приготвят според указанията на опаковката. Кашкавалът се настъргва.
В подходяща тава се сглобява лазанята - сос бешамел, кори, спанак, малко настърган кашкавал - и така три пъти. Накрая трябва да се завърши с ред кори и се залива с останалия сос.
Пече се 40 минути на 220 С. След това се поръсва с останалия кашкавал и се запича още 10 минути.
Оставя се да престои 30 минути, докато сосовете попият в нея. След което е готова за сервиране!