Загрейте фурната на 180 градуса и намажете две тавички от по 20-22 см с олио.
В дълбока купа смесете всички съставки, без врялата вода, и разбъркайте с дървена лъжица или миксер. Добавете врялата вода на тънка струйка и бъркайте, докато се получи доста течна смес.
Разпределете сместа в тавичките.
Блатовете се пекат около 25-35 минути, докато забучена дървена клечка в средата илиза суха.
Готовите блатове оставяме да се охладят и през това време приготвяме ганаша. В касерола затопляме сметаната и шоколада на ниска температура, докато се разтопи последният.
Махаме от котлона и бием, докато се сгъсти. Може да добавите малко масло, ако сметаната не е маслена.
За да се охлади по-бързо ганашът и да стегне, потапям касеролата в друг съд с лед.
Още снимки на красивата торта можете да откриете тук.
Bon Appetit! :)