Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лесни канелони с кайма

Лесни канелони с кайма
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:италианска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В 2-3 с. л. загрят зехтин се слага чесънът и се разбърква, докато се засили ароматът му. 

  • 2

    Слага се каймата и се разбърква с тел за разбиване, за да не стане на едри топчета. Подправя се със сол и шарен пипер на вкус.

  • 3

    Канелоните се напълват с месната плънка с помощта на чаена лъжичка. Ако се използват кори за лазаня, първо се размразяват, от по-късата страна се слага по лъжица от плънката и се завиват на пури. 

  • 4

    Подреждат се в правоъгълна тавичка, добре намаслена, и се заливат с доматения сок. Сокът трябва да ги покрива. Оставят се да постоят 20 мин.

  • 5

    Слагат се да се пекат в загрята фурна на 190° С за 30 - 40 мин., докато се зачервят и омекнат.

  • 6

    Отгоре се подреждат резенчета моцарела или кашкавал и се запича още 10 мин., докато се зачерви.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...