Свареното и охладено прясно мляко се разбива със захарта, докато се разтвори, и се разделя в две купи. Към първата купа се добавят пюрираните ягоди (може и други плодове по избор, аз добавих и кора от лимон за аромат), а към втората разбийте какаото.
Желатинът накиснете в студена вода, а след като набъбне, разтопете на водна баня. Разделете по равно желатина към двете млечни смеси. Голяма купа се намокря и в нея се изсипва първата смес (при мен какао). Оставя се да стегне за около 20 мин във фризера, след което се добавя и втората смес в купата.
Оставя се купата да се желира хубаво в хладилника за минимум 1 час. За основа на тортата подреждаме върху желираната смес напоените в малко кафе, ром или плодов сок бишкоти.
Потапяме за 1 минута дъното на купата в гореша вода за по-лесно изваждане и обръщаме върху сервизна чиния.