Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Любимите кюфтета на Гуинет Полтроу

по статията работи: | 06 ноември 2013 Прочитания: 2832 1
Рецептата е от книгата й за здравословно хранене "It's All Good"
Любимите кюфтета на Гуинет Полтроу
Източник: GettyImages/ Guliver

Известната актриса Гуинет Полтроу наскоро издаде втората си кулинарна книга. Майката на две деца, която има успешна кинокариера, изявява се и в света на музиката, може би покрай съпруга си Крис Мартин – вокалистът на бандата Колдплей, се радва и на големи успехи в кухнята.

 

За нея е важно да храни близките си със здравословна и домашно приготвена храна. Рецептите в книгата ("It's All Good: Delicious, Easy Recipes That Will Make You Look Good and Feel Great") са такива, които тя самата си приготвя, когато иска да отслабне, да изглежда добре и да се чувства енергизирана.

 

Рецептите на популярната актриса далеч не са толкова строги, колкото може би някой ще си представи. Разбирането на Гуинет за здравословно хранене започва с поставянето на цялото семейство на абсолютно безглутенова диета. Това, пробуди доста противоречиви гледни точки.

 

Миналата пролет след преглед при лекар, Полтроу разбира, че е болна от анемия и нивата на стрес, на които се подлага, са изключително високи. Лекарят й я съветва да се подложи на диета, строга прочистваща диета. Това означава никакви храни, които се нуждаят от преработка – кафе, алкохол, яйца, захар, ракообразни морски храни, пшеница, месо, дори соя.

 

След като е подложена на толкова забрани и рестрикции в менюто си, Гуинет се притеснявала, че храненето ще се превърне в скучно занимание. Затова заедно с Джулия Тършин събрала 185 лесни и вкусни рецепти, съобразени с препоръките на лекаря. И подействало! Сега Гуинет Полтроу е напълно здрава и изглежда по-добре от всякога.

 

Безглутеновата диета и изключването на млечните продукти от менюто на актрисата продължават и след прочистващата диета.

 

Една от любимите рецепти на звездата, която тя приготвя за децата си, са японските пилешки кюфтенца.

 

Ето как точно можете да си ги приготвите:

 

450 грама пилешка кайма

 

½ лъжичка морска сол

 

½ прясно смлян черен пипер

 

1 скилидка чесън, много фино смачкан

 

1 лъжичка пресен джинджифил

 

1 супена лъжица соев сос

 

2 лъжички кленов сироп

 

2 лъжици натурално олио (от рапица, див шафран или гроздови семки)

 

сос Хойсин за сервиране

 

Смесете каймата със солта, пипера, чесъна, джинджифила, соевия сос, кленовия сироп. Направете кюфтенца с големита на топки за голф. Можете да ги гриловате, изпечете или изпържите. Сервирайте японските пилешки к'фтенца, поляти със соса.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Vqra Petrova
06.11.2013 | 12:52
Браво! :) Гуинет да вземе сега да дойде да ги сготви и да си носи продуктите.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!