Изпечете чушките и ги наредете в затворен с капак съд, за да се задушат и ги обелете.
Изпечете патладжаните и ги нарежете заедно с чушките и доматите на кубчета.
В подходящ съд изсипете зеленчуците и ги сложете на котлона да се варят. Залейте ги със саламурата от олио, захар, оцет, сол и скилидките чесън.
Залейте ги със саламурата от олио, захар, оцет, сол и целите люти чушлета и скилидките чесън. Намалете огъня и варете, докато се сгъсти.
Когато се сгъсти достатъчно, му добавете черния пипер. Може да го консумирате веднага или да го затворите в буркани за зимата.
Ако сте избрали да приготвите пинджура за зимнина го изсипете в буркани, затворете ги добре и ги преварете.