Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Макови кифлички

7
Макови кифлички
Източник: Мария Георгиева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени, десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Брашното се пресява в тава и се прави кладенче. Маята се разтваря в хладката вода и се смесва с киселото мляко. Отделят се 2 жълтъка за намазване.

  • 2

    Останалите продукти се слагат в кладенчето и се замесва до меко тесто. Оставя се на топло да втаса, докато удвои обема си. Разделя се на 4 топки. Разточват се и се реже на триъгълници.

  • 3

    Едната плънка е със сладко от кайсии. Другата със сладко от джанки. Третата с течен шоколад. Навиват се кифлички и се нареждат в намаслена и леко посипана с брашно тава. Оставят се 20 мин. на топло.

  • 4

    Намазват се с жълтък, размит с малко вода и олио. Посипват се със сусам.
    Слагат се във фурната и тогава се включва на 200 гр. и там си довтасват. Готовите кифлички се поръсват с вода и се загъват да се задушат.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
Мария Георгиева
28.03.2013 | 21:13
Роза Костова - не, не стават сухи! Пробвай, дали ще Ви допаднат на вашия вкус!
6
Роза Костова
28.03.2013 | 12:46
И на мен ми хареса предложението ,но с киселото мляко не стават ли малко сухи?
5
Мария Георгиева
27.03.2013 | 19:12
Валентина, прясна е маята разтворена във вода. Сухата мая се смесва с брашното при месене, но може и със суха да пробваш, не мисля, че ще се промени резултата.
4
gabriela gabrielova
27.03.2013 | 18:26
И мен ме изкушиха
3
Valentina
27.03.2013 | 14:48
Не разбрах само маята суха ли е, или не?
2
тихомира илиева
27.03.2013 | 09:23
Много са съблазнителни тези кифлички.
1
kalinka kalinkova
26.03.2013 | 17:18
Ще ги пробвам тези кифлички.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!