Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Марципанова ягодова торта

18
Марципанова ягодова торта
Източник: Dr Oetker
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаване на пухкава смес.

  • 2

    Смесете захарта с 1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker. Разбърквайки с миксера, добавяйте постепенно захарната смес в продължение на две минути.

  • 3

    Пресейте брашното с бакпулвера Dr.Oetker и какаото и добавете към сместа, като разбивате на ниска степен за кратко.

  • 4

    Разстелете полученото тесто в предварително намаслена форма за торта, застлана с хартия за печене. Печете в долната половина на фурната 30 мин на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

  • 5

    След изпичане, отделете краищата на изпечения блат от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.

  • 6

    След като блатът се охлади напълно, го разрежете хоризонтално на две (Съвет за разрязване на блат).

  • 7

    Сложете долния блат върху тортена чиния и поставете почистения ринг от формата върху него.

  • 8

    Накиснете желатина Dr.Oetker в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин.

  • 9

    Разбийте сметаната на твърд сняг със захарта и пакетчетата ванилена захар Dr.Oetker. Разтворете желатина на водна баня, при непрекъснато бъркане, след това го добавете към сметаната.

  • 10

    Намажете долния блат с 1/3 от крема и наредете половината ягоди върху него. Разстелете още толкова от крема върху ягодите. Поставете останалите ягоди и намажете с остатъка от сметаната. Поставете втория блат върху крема и оставете тортата да се охлади за час в хладилник.

  • 11

    Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените ú. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана Dr.Oetker надолу и развивайки го, прилепете върху тортата.

  • 12

    Съвет за покриване на торта с марципан.

  • 13

    С помощта на белачка настържете белия шоколад и декорирайте с ягодите.

  • 14

    Верният помощник при приготвяне на уханни сладки, печива и десерти Dr. Oetker е приготвил за Вас още впечатляващи великденски идеи и предложения на www.oetker.bg

Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
elena atanasova
25.04.2013 | 09:06
Супер изглежда тортата, много старание е вложено в нея.
17
Radostina Marinova
24.04.2013 | 22:36
само не разбрах накрая как се разтапя и залива шоколада “(
16
vili deneva
24.04.2013 | 15:52
Тази торта е направена от майстори.
15
poli asenova
24.04.2013 | 09:17
Изглежда прекрасна тази торта.
14
zvetanka ivanova
23.04.2013 | 21:42
Леле, тази торта много ме изкушава.
13
gabriela gabrielova
23.04.2013 | 09:08
Наистина е вложено много старание в тази торта.
12
тихомира илиева
22.04.2013 | 17:01
Отговор на коментар #9 от Стелияна Григорова:
Много даже си я бива.
11
тихомира илиева
22.04.2013 | 17:01
Поздравления! Изглежда разкошно.
10
Nina Stanislavova
22.04.2013 | 16:18
мале колко вкусно изглежда
9
Отговор на коментар #5 от Desislava Stoyanova:
Наистина си я бива тази торта .
8
Много красива торта. Няма да мога да я приготвя по този начин.
7
Анелия Петрова
22.04.2013 | 14:21
Отговор на коментар #3 от Аламинут:
И на мен ще ми е много трудно да я приготвя.
6
Анелия Петрова
22.04.2013 | 14:20
Много добре изглежда , но е правена от големи професионалисти.
5
Desislava Stoyanova
22.04.2013 | 13:46
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Е,нищо сега :) ама тортата е яка! :)
4
Аламинут
22.04.2013 | 13:34
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Не е малко :)
3
Аламинут
22.04.2013 | 13:31
Тортата е страхотна , но аз не бих могла да я приготвя .
2
ана
22.04.2013 | 12:23
Красива торта.
1
Qna Kirkova
22.04.2013 | 11:53
Страхотна рецепта за торта и малко реклама:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!