Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаване на пухкава смес.
Смесете захарта с 1 пакетче бурбонска ванилова захар Dr.Oetker. Разбърквайки с миксера, добавяйте постепенно захарната смес в продължение на две минути.
Пресейте брашното с бакпулвера Dr.Oetker и какаото и добавете към сместа, като разбивате на ниска степен за кратко.
Разстелете полученото тесто в предварително намаслена форма за торта, застлана с хартия за печене. Печете в долната половина на фурната 30 мин на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.
След изпичане, отделете краищата на изпечения блат от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.
След като блатът се охлади напълно, го разрежете хоризонтално на две (Съвет за разрязване на блат).
Сложете долния блат върху тортена чиния и поставете почистения ринг от формата върху него.
Накиснете желатина Dr.Oetker в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин.
Разбийте сметаната на твърд сняг със захарта и пакетчетата ванилена захар Dr.Oetker. Разтворете желатина на водна баня, при непрекъснато бъркане, след това го добавете към сметаната.
Намажете долния блат с 1/3 от крема и наредете половината ягоди върху него. Разстелете още толкова от крема върху ягодите. Поставете останалите ягоди и намажете с остатъка от сметаната. Поставете втория блат върху крема и оставете тортата да се охлади за час в хладилник.
Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените ú. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана Dr.Oetker надолу и развивайки го, прилепете върху тортата.
С помощта на белачка настържете белия шоколад и декорирайте с ягодите.
Верният помощник при приготвяне на уханни сладки, печива и десерти Dr. Oetker е приготвил за Вас още впечатляващи великденски идеи и предложения на www.oetker.bg