При мен тези продукти стигат за 4 тави. Медът и шоколадът трябва да са течни.
Разбиваме с миксер или тел яйцата със захарта в купа, докато сместа им стане бледо жълта, почти бяла. След това добавяме меда и шоколада. Леко се бърка и се добавя олиото, канелата, какаото, ванилията.
Накрая се добавя брашното бавно и постепенно, за да може да поеме и да се образува тесто, което да се отделя от стените на купата. Разделяме тестото на 4 топки. Поръсваме точилката с брашно и всяка топка я разточваме, а с формички изрязваме меденките.
Поставят се в подмазнена тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути, тъй като сместа за меденките и самите меденки са тъмни поглеждайте ги често да не изгорят.
Аз обичам да ги слепвам с всякакви сладка. Тези на снимката са със сладко от боровинки, но вашите могат да са с каквото пожелаете.