Нужна е мая за хляб за 1 кг брашно. Разтваря се в топла вода (150мл) и се оставя малко да втаса.
След това се разбиват яйцата (като жълтъкът на едното се оставя за намазване) заедно с вече втасалата мая, захарта, солта и водата.
Обърква се с брашното и се меси меко тесто. Оставя се да втаса за около 15 мин.
След като тестото увеличи малко размера си, се разделя на три. Всяка част от тестото се разстила в подмазана тава. Върху разстлания блат се слага натрошено сирене и маргарин, върху него се слага и втората част от тестото и се поръсва с останалото сирене и маргарин.
Когато вече сме направили и плънката на втория блат, идва ред и на последната част от тестото, която отново разстиламе и намазваме с маргарин (без сирене).
Пробиваме дупка по средата на получената питка и започваме да навиваме отвътре на вън. Получава се кръг и за да усучем и навием по-лесно месеницата, прекъсваме кръга и започваме да усукваме и навиваме в тавата, докато не се изпълни цялата.
Оставя се отново на топло, за да втаса за втори път за около 30-40 мин.
След като месеницата е удвоила размера си, я намазваме с остатъка от маргарина (ако е останало) и желтъка, разбит с киселото мляко.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса, до пълна готовност.