Разтваряме маята в топлата вода със захарта. Оставяме да престои, докато на повърхността започне да се образува пяна.
Прибавяме солта, прясното мляко, яйцето, оцета и 4-5 супени лъжици олио. Брашното прибавяме по малко и замесваме меко тесто. Оставяме го да втаса в предварително намазнен съд, трябва да се увеличи обема 4-5 пъти (както може да видите от снимките).
С намазнени ръце оформяме малки топченца (малко по-големи от орех), които редим в предварително намазнена тава.
Поръсваме ги с натрошено сирене и оставете милинките на топло за 20 минути да втасат.
Запържваме 1-2 супени лъжици брашно и щипка сол в сгорещено олио.
Докато е горещо, заливаме втасалите милинки (виж снимките) и ги слагаме в предварително загрята фурна на 180-200 С и ги печем до леко зачервяване.
След като се изпекат, ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 10 минути. Поднасяме ги топли с айрян.