Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Много шоколадово брауни „Фантазия“ с ментов пълнеж

по статията работи: | 07 март 2015 Прочитания: 3542
Гвоздеят на трапезата
Много шоколадово брауни „Фантазия“ с ментов пълнеж
Източник: Pinterest/averiecooks.com

Ммм, брауни..

 

Какви са ни асоциациите, когато чуем за брауни? Неустоимо богат, шоколадов вкус, изключително лесен за приготвяне и несъмнено най-бързият десерт! Предимствата – всичко се приготвя в една купа, разбърква се с лъжица, харесва се на всички! Недостатъците ... свършва доста бързо.

 

А сега си представете вашето любимо шоколадово, лепкаво брауни в една малко по-различна комбинация – с нежен ментов привкус. Звучи като фантазия. Точно тази фантазия ще ви представим сега, като я направим още по-хубава – за да я приготвите, ще са ви необходими само 10 минути.

 

За любителите на ментата, гарантирано, това ще се превърне в любимия ви десерт. За тези, които не я харесват чак толкова много, имаме алтернатива. Можете да използвате шоколад или бонбони с вашия любим пълнеж – млечен, ягодов, карамел, а защо не и комбинация.

 

За да си направите това брауни "Фантазия", ще ви трябва квадратна тавичка 20х20см. От тази доза се получават 9 големи или 12 по-малки брауни-пастички. Времето за приготвяне е най-много 10 минути, за изпичане още 25, а след това ще трябва да се охлади от 2 до 4 часа.

 

Заинтригувахме ли ви достатъчно? За да не губим повече време, вижте необходимите продукти и стъпките за приготвяне на брауни "Фантазия".

 

Необходими продукти:

 

За браунито:

 

½ чаша масло (125 г)

2 големи яйца

170 г млечен шоколад

¾ чаша захар

1 с.л. ванилова есенция

1 с.л. сварено кафе (по желание)

1 с.л. инстантно кафе (по желание)

140 г шоколад с ментов пълнеж или друг пълнеж по ваш вкус

щипка сол

 

За заливката:

1 чаша начупен млечен шоколадов

140 г шоколад с ментов пълнеж

 

Начин на приготвяне:

 

Включете фурната на 180 С. Застелете тавичката с алуминиово фолио и я оставете настрани. Другият вариант е да я намазните с олио и да поръсите леко с брашно, за да не залепне сладкишът.

 

За да приготвите браунито – в голяма купа разтопете маслото и млечния шоколад в микровълновата фурна за 1 минута. След това разбъркайте и ако е необходимо, сложете за още 1 минута в микровълновата. Трябва да се получи гладка смес. Оставете шоколада да се охлади за момент, преди да добавите яйцата, за да не се сготвят.

 

Добавете яйцата, захарта, ванилията, свареното и инстантното кафе, солта и разбъркайте енергично с телена бъркалка. Кафето и солта са по желание, но те придават неустоим вкус на браунито, подчертавайки шоколада, така че не се колебайте дали да ги сложите.

 

Прибавете брашното и разбъркайте до получаване на гладка смес.

 

Уверете се, че сместа не е твърде топла и добавете предварително начупения шоколад с вашия любим пълнеж. Разбъркайте сместа бързо с лъжица или шпатула, без да натискате, колкото да се размесят парченцата шоколад.

 

Изсипете сместа в предварително подготвената тавичка. Загладете я, ако е необходимо, използвайте шпатула.

 

Печете около 25 минути, или докато се запече в центъра. За съжаление, тестът с клечката за зъби тук е неприложим, тъй като браунито отвътре трябва да остане лепкаво.

 

29802

 

Оставете браунито да се охлади в тавичката или на решетка, докато приготвяте заливката.

 

За заливката– по същия начин разтопете млечния шоколад в по-малка купичка в микровълновата, докато стане гладка смес. Залейте браунито с разтопения шоколад равномерно. 

 

Оставете шоколадовата заливка да се охлади около 8-10 минути, след това добавете предварително начупения ментов шоколад. Заливката трябва да е достатъчно топла, за да се залепят парченцата шоколад, но не твърде топла, за да се разтопят в нея.

 

Оставете сладкиша да се охлади за около 4 часа на стайна температура или за 2 часа в хладилника, докато шоколадът се втвърди. След това можете да разрежете и сервирате.

 

Така приготвеното брауни може да издържи до 1 седмица в хладилник и до 6 месеца във фризер. Можете да си го приготвите и да съхранявате във фризера, като спасение при неочаквани гости. Макар че, честно казано, се съмняваме... Веднъж опитвайки го, едва ли ще издържи повече от 10 минути – вкусът наистина е неустоим!

Рейтинг: 4 / 5 , 190 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...