Изполвайте малките морковчета, т.нар. бейби моркови. Яйцето е предварително сварено, а използваните подправки са пресни.
Измийте и остържете морковите. Нарежете ги. Обелете и нарежете лука. Стопете 100 г масло и ги задушете в него.
Добавете бульона и варете 20 минути на тих огън, докато зеленчуците омекнат. Запазете отварата за соса.
За соса: Запържете брашното в 30 г масло. Сипете 400 мл от отварата, като долеете вода за постигане на желания обем. Разбийте соса и като заври, оставете за 5 минути на тих огън. Добавете сметаната и разбъркайте. Подправете със сол и пипер. Сложете лимонов сок и подправките.
След това сложете морковите и ги затоплете на средна температура. Нарежете на ситно яйцето и поръсете с него морковчетата.