Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета.
Задушаваме лука в малко олио и малко вода, прибавяме нарязаните моркови и чесън.
Оставяме за 10 минути на котлона, след това слагаме каймата заедно с подправките - сол, черен пипер, кимион, червен пипер, магданоз. Повечко кимион придава приятен аромат.
Запържва се при постоянно бъркане, докато каймата стане на трохи.
В тава изсипваме нарязаните картофи и каймата, разбъркваме добре, прибавяме доматения сос и водата, колкото да покрие яденето.
Печем на 200 градуса в предварително загрята фурна. Когато водата почти се е изпарила и мусаката е готова, изваждаме я и я заливаме със заливката, след това я връщаме обратно във фурната за 15 минути или до готовност.
За заливката: разбиваме три яйца, 2 лъжици брашно и 1 кофичка кисело мляко, докато се получи гладка смес.