Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусака с кисело зеле

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:българска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 3.3
(базиран на 12 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Към каймата се прибавят ситно нарязания лук, червения пипер, брашното и половината мазнина
  • 2 Сместа се посолява и се пържи 2-3 минути
  • 3 В останалата мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно
  • 4 В тавичка се нареждат на пластове кайма и зеле, като се започне от мляното месо
  • 5 Ястието се залива с вода (да се покрие) и се пече в средно гореща фурна
  • 6 След като изври водата и омекне зелето, се прибавят разбитите яйца
  • 7 Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...