* Използвайте заешка кайма.
Каймата се слага в тиган заедно с половината зехтин (50г) и бирата. Раздробява се с шпатула на трохи. Добавят се подправките - сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
След като бирата се изпари, се добавя нарязания лук. Задушава се още малко, след това се прехвърля в тава.
Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета. Задушават се в тигана с останалия зехтин, 150 мл вода и малко сол. После се прехвърлят в тавата при каймата.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Също се слагат в тавата. Доматът се настъргва в тавата, добавят се още 150 мл и всичко се разбърква.
Слага се във фурната на 250 С за 30-40 минути.
За заливката - смесват се млякото, яйцето и брашното, като се разбива до хомогенна смес. След 30-40 минути заливката се излива върху мусаката и се запича още 10-тина минути.