Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мусаката на Крис

7
Мусаката на Крис
Източник: Кристин Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Лукът и морковът се нарязват на ситно, картофите на кубчета, доматите се белят и след това се настъргват с ренде.

  • 2

    Лукът се запържва в 3-4 с.л. олио. Добавя се каймата и се пържи, докато не стане за малки зрънца.

  • 3

    Овкусява се с подправките, добавят се доматите и морковите и се оставя да поври 5-6 минути.

  • 4

    Картофите се слагат в намазана с мазнина тавичка (аз използвам йенска тавичка и продуктите са съобразени спрямо големината ѝ) и се заливат с вече готовата кайма, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите.

  • 5

    Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.

  • 6

    Поднася се с кисело мляко.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
А пък аз не запържвам.Слагам всичко без доматите във фурната.Когато омекнат картофите,слагам нарязан или настърган домат,после зависи от настроението правя различна заливка.Или като тази на Кристин,или запържвам две лъжици брашно,разреждам го със студена вода и бъркам докато се посгъсти.После слагам кисело мляко-няколко лъжици,да стане редичко,1 яйце и заливам.Така става по-изискана заливката,но е по-бавна.
6
Кристи
23.01.2013 | 16:08
Аз я правя с телешко, защото свинското месо съдържа повече мазнини и по-малко полезни вещества.
5
тихомира илиева
23.01.2013 | 14:52
Добре е да се пробва с телешка както е по рецепта .
4
gabriela gabrielova
23.01.2013 | 11:47
Защо каймата да е телешка,може и със смес кайма да стане вкусна.
3
kalinka kalinkova
22.01.2013 | 18:12
Вкусна мусака е тази.
2
Кристи
22.01.2013 | 15:29
Написах го, но не знам защо не са го включили в самата рецепта. За заливката: Смесват се яйцата, млякото, магданозът, содата за хляб, разбъркват се добре и когато мусаката е почти готова се залива и се връща във фурната, докато се запече и придобие коричка. Поднася се с кисело мляко.
1
pepi damjnova
22.01.2013 | 14:15
Ще е направя в този вид.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !