В купа се пресяват и смесват сухите съставки – брашното, бакпулвера и пудрата захар.
В отделна купа се разбиват течните съставки –яйцата, добавя се разтопеното масло и прясното мляко.
Към сухите продукти се добавят течните, като внимателно се размесва с бъркалка, така че да се хомогенизират.
Сместа се разделя на две и в едната половина се добавят 1 с.л. пресято какао и отново се разбърква.
Формички за мъфини се намасляват или се слагат хартийки за печене.
Формата мислено се разделя на две, едната част пълним с какаовата, другата част с не оцветената смес, като се пълнят до половината. В какаовата се слага по парче шоколад, в не оцветената по лъжичка сладко и се допълват отново със смес, като не се стига изцяло до края на формата, за да не излязат при печене.
Тази смес е за 15 бр мъфини, затова останалата смес може да се сложи в алуминиеви форми за крем карамел, в които отново се поставя хартийка за печене и се процедира по същия начин.
Пекат се на 200 С около 20 -25 минути.
Накрая се декорират по желание. В моя случай полях с глазура от разтопен шоколад и захарни пръчици за финес :) Неоцветените мъфини намазах и отгоре със сладко.