Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най, ама най-вкусната царевица на грил

по статията работи: | 28 август 2015 Прочитания: 2575
Която сме яли
Най, ама най-вкусната царевица на грил
Източник: Youtube

Сега, когато си приготвяме всякакви неща на грила/скарата, искаме да ви дадем няколко полезни съвета за това как най-правилно да си направим царевица на скара.

 

За да е възможно най-вкусна.

 

1. Първо трябва да се погрижим да махнем копринените нишки от кочана с царевица. Ще отнеме малко време, но пък си заслужава. Тъй като именно те са част от онези дразнещи нещица, които се завират между зъбите ни, докато ги хапваме. Неприятно е, не може да се отрече. Обелете листата на царевицата, но не докрай, махнете максимално от нишките и върнете листата нагоре в последователността, по която ги смъкнахте надолу.

 

2. След това трябва да накиснете царевицата за 20 минути във вода. Така тя ще стане по-сочна и вкусна, коагто се грилова.

 

3. Пристъпваме към печенето й на скарата или грила, с каквото разполагате. Ако имате скара на въглища или от онези малки барбекюта на въглища е най-добре. Когато е средно загрята скарата, сложете царевицата за около 12-20 минути. Като обръщате на всички страни. Трябва да изчакате листата на царевицата да почернеят. Може да отнеме различно време, в зависимост от силата на грила или скарата, която ползвате. Степента на изпичане зависи и от желанието на всеки, някои предпочитат по-пречени царевици, просто трябва да следите царевиците. 

 

4. Сервирайте царевицата с масло, сложете кубчета масло в чиниите, за да могат гостите да си ги намажат с толкова масло, колкото искат. Или пък стопете масло и го разбъркайте с червен пипер - лют или сладък. Става наистина много вкусна царевица. 

 

32818 

кадри:youtube.com

32820

Рейтинг: 4 / 5 , 335 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...