Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусните шоколадови сладки

5
Най-вкусните шоколадови сладки
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 2 отзива)
време
15 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    В дълбока купа слагаме последователно брашното, какото, содата и солта, и разбъркваме.

  • 2

    Добавяме леко омекналото масло, 6.с.л.захар, ванилията (аз използвам домашно приготвена ванилова есенция), меда и яйцето.

  • 3

    Разбърквам с лъжица, но най-добре да се мачка на ръка. Придобива консистенцията на меко тесто, което е добре да месите 3-4 минути.

  • 4

    От направената смес оформяйте малки топчета, като съвсем леко ги натиснете отгоре.

  • 5

    В отделна чинийка изсипете останалата захар и добавете 2 супени лъжици канела.

  • 6

    В тази смес овалвайте топчетата и след това поставете в тава с хартия за печене.

  • 7

    Сладките печете за около 10 минути в предварително загрята фурна на 190 С.

  • 8

    Още снимки ще откриете тук.

продукти
1 с.л.ванилия
1 бр.яйца
8 с.л.масло
2 с.л.мед
1/2 ч.ч.какао
1/2 ч.л.сол
9 с.л.захар
Коментари(5)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
5
Zornitsa Sokolova
04.08.2013 | 12:50
Здравейте, Пробвах ги и аз тези най-вкусни сладки,но и при мен се наложи да дослагвам брашно.Моята ч.ч. е 200мл.и сложих 2ч.,но на кого му пука рецептата наистина е УУУУУУНИКАЛНО ВКУСНА.Благодаря Люси :)
4
Mimi Brimi
03.03.2013 | 19:15
Според мен проблемът идва от измерването на маслото в лъжици, което е малко относително. Но важното е, че всичко се изяде до троха :)
3
Mimi Brimi
03.03.2013 | 19:11
Може би маслото ми бее твърде размекнато, обаче тестото стана много рядко и първите сладки се разляха в тавата. Добавих още 1/2 чаша брашно и станаха перфектни :)
2
Люси Евтимова
01.03.2013 | 16:37
Отговор на коментар #1 от Виолета Василева:
Здравейте, наистина съм изненадана, че не се е получило. В продуктите няма течни съставки, които могат да направят тестото толкова течно. Тестото става лепкаво, но не и течно. Рецептата е изпитана и от мои познати. В какъв момент тестото ви стана течно? Маслото разтопено ли го сложихте или пък да не е било в по-големи количества от необходимото? Но дори и да го сложите разтопено ( и разбито със захарта)не би се отразило на тестото, тъй като съм го приготвяла и така.
1
Опитах да ги направя, но сместа остана твърде течна, добавях още и още брашно, за да мога да оформя топчета, и в крайна сметка ги пекох в кексови формички, защото се разляха в тавата и се слепиха. Моля кажете къде сбърках и не се получи Вашия резултат ?
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D