Ябълките са един от най-уникалните плодове. Освен че са изключително полезни (нали знаете – една ябълка на ден...), те са и много вкусни. За сладкиши обаче – са направо божествени.
Когато приготвяме десерти през почивните дни, предимно се спираме на такива, в които има ябълки. Цялото семейство ги обича, няма спор. А продуктите, с които ги съчетаваме – масълце, захар и ароматна канела, са най-добрите партньори на ябълките.
За да замирише и вашият дом на ароматен, пресен десерт, събрахме в едно някои от най-добрите ни рецепти за ябълкови сладкиши.
Както казахме, ябълките и канелата си вървят ръка за ръка. Безспорно, те са една от най-добрите комбинации. В тази рецепта обаче място намира и карамфилът. Не можем да отречем, че и той се вписва доста добре.
Това е едно от любимите ни предложения. На нас поне ни допада идеята ябълките да са обвити в хрупкаво тесто и да ги полеем със сладък сироп.
Тази рецепта е по-специална с това, че се използва кафява захар, вместо бяла. Канелата, очаквано, присъства. Добра компания й правят ореховите ядки.
Ако ви е останал стар хляб, изобщо не си и помисляйте да го хвърляте или да го давате на гълъбите пред блока. Забъркайте си една вкусна смес и полейте хляба и ябълките.
Това предложение със забавно име е много, много вкусно. То представлява изчистени ябълки, завити във вкусно тесто.
Не може да говорим за ябълкови сладкиши и да не споменем щрудела. Той е абсолютния представител на категорията "десерт с ябълка". Този път обаче ви предлагаме да си го приготвите малко по-интересно.
Смело си признаваме – страшна вкусотия е този десерт. А пък и е доста лесен. Пълним ябълките с орехи, канела и захар. Добавяме малко стафиди за разкош и печем.