Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусният карамелен пудинг

по статията работи: | 14 май 2014 Прочитания: 3202
Който може да си приготвите у дома
Най-вкусният карамелен пудинг
Източник: Wikimedia Commons

Пудинг и карамел? Как ви звучи тази комбинация?

 

На нас определено ни звучи като нещо много вкусно, което трябва да се опита.

 

Именно затова ще ви разкажем повече за рецептата, а след това по познатия начин ще ви предоставим рецепта, която да изпозлвате, когато искате да се поглезите малко.

 

Този пудинг е английски десерт, който се приготвя на пара. Текстурата му е много сочна, прави се от пандишпанено тесто, пълно със ситно нарязани фурми, покрито с много карамелен сос.

 

Сервира се в ванилов крем или сладолед. Тази рецепта се счита от експертите за модерен облик на класическата рецепта за карамелен пудинг.

 

В този вид десертът е изработен и сервиран от Франсис Колсън през 1970 година. По думите на уважаван критик Саймън Хокинсън, Колсън взел рецептата от своя колега Патриша Мартин, която пък публикувала рецептата за вкусния карамелен пудинг в кулинарна книга.

 

Мартин сервирала за първи път карамеления сладкиш в ресторанта на своя хотел. И така малко по малко пудингът започнал да се разпространява. Което не е изненада, имайки предвид вкусните продукти, няма как да не останете очаровани.

 

Но ако искаме да се върнем още по-назад във времето, за да открием оригинала на рецептата, то трябва да минем през двама канадски офицери, посетители на ресторанта на Мартин през далечната вече Втора световна война, от които тя получила рецептата.

 

В това твърдение има смисъл според кулинарния критик, тъй като рецептата използва тесто по-близко до това на американския мъфин, отколкото до английския пандишпан.

 

Но не е случайно, че британците са възприели така добре този пудинг, все пак Англия е родината на йоркширския пудинг и коледния пудинг.

 

Има едно място в Англия, което се намира в село Картмел, Къмбрия, където се помещава най-сериозния производител на карамеления пудинг. Всяка седмица там се произвеждат по 2000 бройки.

 

И тъй като за кулинария не е добре само да се говори, а по-скоро да се опитва, то ние ви предлагаме ето тази рецепта за карамелен пудинг.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 233 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...