Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-вкусното меню за Коледа

по статията работи: | 25 декември 2017 Прочитания: 8772
Пълнено пиле, греяно вино, коледен сладкиш...
Най-вкусното меню за Коледа
Източник: Thinkstock/ Guliver

Вече нямаме търпение да дойде Коледа и да си хапнем вкусните празнични гозби.

 

Сред вас сигурно има доста християни, които спазват коледния пост и много добре разбират трудността да се въздържиш от малки кулинарни прегрешения. Все пак, ако сте постили, не се отдавайте на пируване рязко на 25 декември.

 

Знаете, че по това време на годината се случват доста сериозни проблеми с преяждането. Не бързайте, има достатъчно време и почивни дни, в които можете да си приготвите вкусотийките, които си набелязахте по време на пречистването.

 

Ние ще ви предложим едно примерно меню за коледния празничен обяд, но вие винаги можете да влезете сами на сайта на Kulinar.bg и да изберете рецептите за Коледа и да си харесате нещо по ваш вкус.

 

Нека обядът започне с едно мезе "Рафаело” с ролца от раци и кашкавал. Готово е само за 30 минути, а вкусът му е толкова наситен и запомнящ се, че семейството ще остане много доволно. Ако сред тях има такива, които не обичат ролца от раци, можете да намалите дозата на ролцата наполовина и да не овалвате част от топчетата в тях, за да могат всички да опитат ордьовъра.

 

Ако имате повечко гости и не сте успели да разпитате всички за кулинарните им предпочитания, направете още едно предястиеордьовър с бекон и фурми. Отнема само 20-тина минути, интересно и различно е. А малките хапчици винаги са по-удобни за консумация.

 

Тъй като предложихме малко по-тежки предястия, ви каним да опитате една по-лека салата с круши и спанак. В състава й има още краве сирене, което можете да замените със синьо сирене, като предварително се убедите, че гостите ви го обичат.

 

Коледният обяд предполага по-голямо разнообразие, добро решение е да сложите на масата една купичка със сос, който би допълнил както салатата, така и месото в основното. Предлагаме ви това да е сос "1000 острова”, защото седи добре и на гриловани зеленчуци, и на меса. Нека бъде отделно в купички, за да може всеки да си сложи колкото поиска.

 

Идва време и за основното. Ние харесахме вариантът на коледна птица на една от най-верните ни читателки – Светла Иванова, която не спира да ни радва с вкусните си предложения. Нейното предложение, което ние подкрепяме с две ръце, е пълнено пиле. Можете да използвате пълнежа от ориз, стафиди, лук и гъби, за да напълните пуйка, ако предпочитате. Това е класическо и изпитано коледно ястие, от което семейството ви ще остане очаровано. 

 

След вкусния обяд идва време и на коледния десерт. Нека това да бъде сладкиш "Шоколадова фантазия”. Богат десерт със сушени плодове и ядки, аромат на ликьор и портокали. Ако харесвате вкуса на щолена, можете да използвате тази рецепта и да си го приготвите у дома за празника. Отнема малко повече време, защото се изисква време за втасване, но методът на направа не е сложен. Комбинацията от ром, стафиди и орехови ядки е класически начин да посрещнете Коледа.

 

Зимните празници са време, най-подходящо да си пийнем греяно вино. Рецептата съдържа в себе си толкова много аромати – портокали, карамфилови зърна, джинджифил, канела и мед. Изключително празнична напитка, с която искаме да ви кажем наздраве и весели празници :)

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!