Пътуването е едно от нещата, които най-много обичаме на този свят. Бихме пътували всеки месец до далечни дестинации, ако можеше да си го позволим физически и финансово!
Говорейки за финансовата част на нещата, когато сме на път често пилеем пари за безполезни сувенири, които подаряваме на близки и приятели.
Мария Ангелова от Peika.bg ни подшушна друг, много по-хитър начин, чрез който да зарадваме близките си след поредното завръщане у дома. Не само хитър, а и вкусен!
Първа стъпка: Потърсете местен
Кой по-добре ще ви научи да правите тирамису от 55-годишна италианка, която цял живот го е приготвяла за десерт на неделния обяд? Няма кой.
Ако имате познати или познати на познати в чужбина, постарайте се да си осигурите покана за вечеря и непременно попитайте за рецептата на това, което най-много ви хареса. Не забравяйте бутилката вино и цветя за домакинята. За да сте сигурни в резултата, можете направо да помолите да дойдете по-рано и да участвате в приготвянето.
Втора стъпка: Потърсете местна закусвалня
Ако стъпка едно е неприложима, потърсете местна закусвалня. Точно закусвалня, а не ресторант. Именно този тип непретенциозни заведения са извор на най-автентична кухня по рецепти, които местните хора познават от деца. Ако не можете да познаете какво има в чинията ви (подправките могат да са много коварни за разпознаване!), изкажете възхищението си пред сервитьора и помолете да ви запише подправките на лист. По-късно ще си ги преведете.
Трета стъпка: Напазарувайте
Ако някоя от съставките е трудна за намиране в България, не забравяйте да си я набавите навреме. Например, местно сирене, подправка или защо не регионално вино, което би подхождало на рецептата?
Четвърта стъпка: Сгответе!
И идва най-сладката част: след като се върнете, поканете приятелите си на вечеря с рецептите, с които сте се сдобили по време на последното си пътуване. Така хем ще се видите, хем ще хапнете, пък и може да имате някоя интересна история покрай лова за чужбински вкусотии. И да не се получи от първия път - и това си е история за разказване!