Няма човек, който да не обича палачинки.
Когато са правилно приготвени и са меки, са едно от най-вкусните ястия.
А най-хубавото - могат да се комбинират с всичко. Могат да имат солена или сладка плънка, може да ги направим на торта или на вкусно топло предястие.
Преди време ви показахме едни от най-вкусните идеи за палачинки.
За да ги напълним с каквато и да е плънка, първо трябва да ги приготвим
Искаме да ви покажем един много интересен начин за направата на палачинки, с който ще избегнете цапането на каквито и да е съдове.
И това определено е най-лесният вариант за палачинки. Не са ви нужни нито купа, нито бъркалка, нито черпак.
Трябва ви само - пластмасово шише!
Сместа за палачинките се приготвя направо в него и после директно от шишето се изсипва в тигана.
Това прави и дозирането по-лесно. Освен това, както вече казахме, не се цапат никакви съдове.
Може да ползвате бутилка от кетчуп, която има дозатор, и така ще ви е още по-лесно. Но ако не желаете да миете бутилката или нямате такова шише, използвайте обикновено пластмасово шише от вода (или от каквото и да е).
Освен шише ще ви трябва и фуния за по-прецизно сипване на продуктите.
Ето ги и самите продукти:
10 с.л. брашно
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
2 яйца
600 мл прясно мляко
3 с.л. олио
Сложете всички сухи съставки в шишето. Ползвайте фуния, за да ви е по-удобно. Разклатете добре, за да се смесят.
След това добавете останалите съставки и разклатете старателно, докато стане еднородна смес.
Ако искате, можете да си приготвите сместа в купа и да ползвате шишето само като дозатор. Но идеята да направим всичко в един съд, и то такъв, който после може да изхвърлим, без да се налага да мием, си е доста изкусителна.
Този метод е подходящ и ако сте в полеви условия - в необорудвана къща, на палатка или ако ... сте студент в общежитие.
В леко намазнен тиган просто отливате от шишето нужното количество. И готвите от едната страна, после обръщате от другата.
И това е всичко! Лесно, идейно и креативно!
Снимка - youtube.com