Обичаме паста в всичките й разновидности. Убедени сме, че и вие. Повечето деца харесват паста, спагети, макарони... и никога не се мръщят, когато ги видят на масата.
Но знаете ли, че има правилен начин да овкусим пастата със сос, така че вкусът й да стане още по-неповторим?
И както може би се досетихте, сме напът да ви покажем точно за какво става дума.
Ако досега сте сварявали пастата, отделно сте приготвяли соса и накрая сте ги съединявали, това е грешно!
Ето точно какво трябва да направим, за да си спретнем божествена паста със сос.
*Работете с малки количества, не повече от 1 пакет паста.
1.Направете соса в тенджера, сварете пастата в друг съд.
2.Добавете пастата към соса и разбъркайте. След това долейте малко от водата, в която е варена пастата.
3.В никакъв случай не мийте пастата под течаща вода и не я оставяйте да изстине. Така става лепкава и твърда.
4.Гответе пастата заедно със соса за около 1 минута.
5.На финала, на изключен котлон, добавете малко масло, зехтин и настържете пармезан или кашкавал към топлата паста.
6.Последният щрих направете с малко пресни билки, които сложете непосредствено преди на сервирате пастата. Разбъркайте и поднесете с още малко настъргано сирене.
Приготвена по този начин, всяка хапка от това ястие има най-превъзходният вкус на света!