Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-подходящото място за един вегетарианец

по статията работи: | 27 септември 2013 Прочитания: 923 1
... се оказва Обединеното кралство
Най-подходящото място за един вегетарианец
Източник: Thinkstock / Guliver

Изследване на световната организация за защита нa животните - PETA - показва, че най-подходящият град за един вегетарианец е Глазгоу в Шотландия.

 

В много държави, консумирането на месо е част от националната идентичност. Спомнете си за американското барбекю, балканската скара и сръбската плескавица.

 

По-рано тази година, когато американският президент Барак Обама организира вечеря за 12 републикански сенатори,  един от тях си поръчва изцяло вегетарианско меню.

 

Самоличността на "обвиняемия" е запазена в тайна, защото, както телевизиите коментираха, "американците биха гласували по-скоро за гей президент, отколкото за вегетарианец."

 

Според разпространеното обществено мнение, сред американските републиканци един вегетарианец е "не-американец" и "срам за великата нация".

 

В Сан Франциско все още могат да се намерят сносни вегетариански ресторантчета, останали в наследство от хипи движенията.

 

Изненадващо, изборът на PETA за втория най-добър "вегетариански" град е Остин в щата Тексас.

 

Причината е, че макар и далече от космополитните  градове, малкото градче Остин е съумяло да предложи вкусен вегетариански избор, в сърцето на регион, известен с богатата си на месо кухня.

 

Добрата новина е, че в повечето големи градове в света се предлага избор за вегетарианците, с цел да се привлекат повече такива туристи – Барселона, Берлин, Париж, дори Москва и Санкт Петербург, въпреки че вегетарианството в Русия е било забранено след революцията.

 

Разбира се, има много места в света, където въздържането от месо е широко разпространено, заради религиозни или здравословни причини. В Индия например между 20% – 40% от населението са вегетарианци.

 

Вегетарианството в Обединеното кралство има християнски корени и започва през 1880 година, когато се е смятало за уважителна форма на въздържание и скромност.

 

 

По време на Втората световна война, когато е разпространена купонната система, месото се превръща в луксозен продукт и все повече хора започват да се стремят към него.

 

Идеята за вегетарианството се завръща отново през 1960, благодарение на Бийтълс, които създават ново поколение публика.

 

В днешните мултикултурни общества, вегетарианските ястия са популярни в повечето страни, а най-приятелската държава за един вегетарианец се оказва Обединеното кралство.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Много яка картинка .
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...