Яйцата се разбиват в купа, натрошава се сиренето, добавят се прясното мляко и газираната вода и малко от олиото.
Корите е добре да не са от точените, да бъдат тип домашни от малко по-плътните.
Тава се намазнява и в нея се слага по една кора на дъното, взима се още една кора, която се поставя срещуположно на предишната, така че цялата тава да е обиколена с кори, а краищата им се оставят да висят навън, напръскват се с останалото олио.
От останалите кори се взима по една и се намачква в ръка на топка, потапя се цялата в купата със сместа от яйца и сирене и се поставя на дъното върху основата от постланите кори.
Така се процедира с всички кори, докато се запълни цялото пространство на тавата.
Отгоре оставените стърчащи краищата се загъват навътре и се поставят още две кори, като се завива, така че да се покрият всички намачкани напоени кори.
Най-отгоре се залива с останалата смес и се пече на 180 С 45 мин. След изпичане е добре баницата да поизстине, преди да бъде разрязана и изядена :)
Източник на рецептата: Ненад Великович