Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Направете тези 5 неща, преди края на годината

по статията работи: | 30 ноември 2023 Прочитания: 4460
За да започнете на чисто
Направете тези 5 неща, преди края на годината
Източник: morgueFile

Краят на годината е време за равносметки, казват някои. Дали ще си направите такава или не, е въпрос на личен избор, разбира се.

 

Има два изхода – или да се заредите, мислейки си за всички хубави и успешни моменти през годината, или да се натъжите от нещата, които не успяхте да реализирате. Е, добрата новина е, че ще имате възможност да свършите тези дела през следващата.

 

Един съвет от нас – понякога е добре да не си поставяме твърде високи цели, някои хора се сриват при невъзможността за реализация... Но малко се отплеснахме, това е предмет на друг разговор.

 

Връщаме се в кухнята – има някои неща, които ще ви посъветваме да направите преди края на годината. Ще се разтоварите от миналото през годината и ще отворите новия етап начисто, преносно и буквално казано.

 

Точно в дните преди празниците се занимаваме с готвене, затова сега е времето да помислим и за почистването. Нека се подсетим взаимно какво трябва да свършим.

 

Почистете хладилника

 

Имаме предвид основно почистване. Обикновено, когато нещо се разлее в хладилника, забърсваме да, но сега е момента да размразим и почистим хубаво мястото, където ще съхраняваме всички вкусотии около празниците, а те ще се повечко, признаваме.

 

Изчистете решетката на фурната

 

Има много рецепти, които предполагат печене директно на нея, като на скара. Или просто, защото от самото печене, решетката се цапа. А именно по това време на годината ще има да печем...

 

33124

 youtube.com


Отървете се от всички ненужни съдове и принадлежности

 

Загорели тенджери и тигани, силиконови форми за мъфини и сладкиши (които имат малък срок на годност, така или иначе). Дотук с чистенето, нека си помогнем сега и с готвенето – да си направим тесто за коледни сладки, което може да се съхранява доста дълго време.

 

36029

kulinar.bg

 

Предлагаме тази рецепта за коледни сладки, замесете го сега, за да сте готови за Коледа.

 

Отделете място за зеленчуци за бульон в хладилника 

 

Така няма да се налага да използвате хубави зеленчуци за направа на бульон, а за тези на кубчета да не говорим въобще. Сложете купа или контейнер в хладилника, слагайте в него всички зеленчуци, които ви остават. По този начин винаги ще има към какво да посегнете, за да си направите бульон. Хубава идея, а?

 

И на финала нещо вдъхновяващо – опитайте нови техники

 

Възползвайте се от времето между празниците (ако сте успели да си вземете и отпуск, чудесно), за да опитате някои по-засукани рецепти, които отлагахте от доста време. Действа наистина ободряващо, а и няма по-релаксиращо нещо от готвенето, повярвайте ни.  

Рейтинг: 4 / 5 , 241 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!