Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Наръчник на бармана: Перфекният коктейл в 5 стъпки

по статията работи: | 14 юни 2013 Прочитания: 2419 1
Забъркването на коктейл не е толкова сложно, колкото изглежда
Наръчник на бармана: Перфекният коктейл в 5 стъпки
Източник: Thinkstock / Guliver

Приготвянето дори на най-елементарния коктейл изисква умерена доза познание.

 

Неслучайно барманството си е цяла наука и бармани от цял свят често се събират, за да показват своите умения.

 

Тъй като сме точно в сезона на коктейлите, предлагаме ви пет лесни, но сигурни стъпки, които ще ви отведат директно до перфектния коктейл...

 

Кристално чист лед

 

Ако уважавате себе си или човекът, за който забърквате напитката, ще използвате само и единствено чист, пресен лед. Не такъв, който е седял във фризера незнайно колко време и е поел незнайно какви миризми. За тази цел, един час преди да започнете с коктейлните занимания, напълнете чистите формички за лед с топла, филтрирана вода и ги замразете.

 

Правилно третиране на плодовете

 

За всеки плод си има правилен подход. Цитрусите например изискват повече сила, за да се извлече максимално количество сок. По-деликатните плодове и билки изискват по-деликатна "обработка".

 

Спазване на последователност

 

Когато в рецептата са включени повече съставки, те трябва да бъдат прибавяни в точна последователност. Започва се от течността, която е в най-малко количество и се стига до основния алкохол. Следва леда. Той е последен, за да не разреди прекалено питието.

 

Украса

 

Тя е повече от декорация, тъй като целта й е да допринесе аромат към коктейла. Преди да добавите ментовите стръкчета, втрийте ги лекичко между дланите са, за да пуснат повече аромат.

 

Поднасяне

 

Сервирайте коктейла със сламката, поставена в долната лява част на чашата. Украсата трябва да бъде в горната лява.

 

Тези правила се отнасят за хората, които използват дясната ръка, при левичари, просто обърнете посоките. И винаги сервирайте с усмивка!

 

Припомнете си и забавните истории на барманите.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
Vqra Petrova
14.06.2013 | 14:54
Много полезни съвети ако искаме да се представим добре в такава светлина.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...