Млякото се смесва с водата и се разбърква хубаво. В брашното се натрошава маята и се слага солта. Изсипва се водата с млякото и се меси средно твърдо тесто.
Тестото се разделя на 10 части, които се правят на топчета. Те се разточват с диаметър около една педя. Пет от така получените питки се мажат обилно с разтопено масло и се похлупват с останалите.
Тавата, в която ще се пече нарязанката, се намазва с олио. Получените двойни питки се разточват на по-големи кори с размера на тавата, в която ще се пекат.
Първата се слага в тавата и се намазва с 2 с.л. заквасена сметана и се ръси обилно със сирене. Отгоре се слага следващата и отново се маже със сметана и се поръсва със сирене. И така до четвъртата кора.
Последната се слага отгоре, реже се с остър нож на квадрати и се намазва с масло. Оставя се да втаса около 20-30 минути. Пече се в загрята на 170-180 С фурна до златисто.