Приготвяме 3 различни блата. За всеки от тях са необходими: 7 яйца, 7 супени лъжици захар и 9 супени лъжици брашно.
Първият е с лимонова есенция и ванилия, към втория добавяме орехите, а към третия -3 супени лъжици какао.
Печем блатовете в голяма правоъгълна тава, подмазана с олио и хартия за печене.
Приготвяме крема с 1 л прясно мляко, 6 яйца, 1чаена чаша захар и 7-8 супени лъжици брашно.
След това е блатът с орехите, отново сироп и крем.
Най-отгоре е лимоновият блат. След като сиропираме и него, мажем с половин литър разбита сладкарска сметана и украсяваме с плодове.
Тортата става много голяма и затова я приготвям винаги за рождените дни на моите двама синове.