Случвало ли ви се вкъщи да се затрупате с хляб?
Купили сте в повечко или пък сте изпекли повече?
Случва се и то често...
И като погледнем този останал стар хляб, той нито е мухлясал, нито е развален, нито е негоден за хапване.
Просто е твърд и не толкова вкусен.
Имаме новина за вас - можете да направите така, че този хляб да изглежда на току-що изпечен. И да има вкус на такъв!
Ако се чудите как, сега ще ви кажем :)
Този метод отнема само 7-8 минути - за това време ще превърнете стария хляб в прясно изпечен, хрупкав отвън и мек отвътре прекрасен хляб!
Този трик ще работи само за ненарязани хлябове - багети, франзели, земелчета, такива хлебчета, които поначало имат хрупкава коричка.
Ето и какво трябва да направите.
Първо намокрете хляба - обилно под чешмата, намокрете го добре.
После пъхнете хляба в много силно загрята фурна - на поне 220 С. Сложете хляба директно върху скарата на фурната.
Оставете да се пече (или по-точно да възвръща живота си) между 5 и 8 минути. После го извадете и се насладете на това, което сте постигнали.
Хлябът, който щеше да отиде в коша, се е превърнал в прясно изпечен, топъл хляб, с хрупкава коричка и мекичка сърцевина. Разкошно, нали?
Ето и една рецепта за домашни франзели, каквито ви предлагаме да си изпечете още днес.
Какво друго можете да направите със стария хляб? Да го превърнете в галета, разбира се! Така винаги ще си имате подръка домашна галета, която е много по-хрупкава от купешката!