Обичаме тортите, а още повече обичаме оригинално поднесените торти!
Точно като тази, която сега ще ви представим.
Признайте си само, не изглежда ли просто невероятно?
Торта, пълна с изненади! Защото, както виждате и вътре има скрити цели ягодки!
Е, нужно е малко време, за да приготвите тази торта, но тук се намесваме ние! Ще ви покажем стъпка по стъпка как се приготвя и ще ви дадем практични съвети за всяка част от нея.
Вижте първо оформлението:
9gag.com
Признаваме, играчка си е, но пък ефектът си заслужава! Гостите ви определено няма да са виждали такава торта досега.
За да я приготвим, са ни нужни:
- блатове - 3 броя
- крем
- фондан - 2 цвята
- цели ягоди
- малко свободно време и много въображение
Първо се приготвят блатове и крем. Блатовете се изрязват в нужната форма, а по средата им се прави дупка. Тортата се сглобява, като се намазва с крема, а дупката се запълва с цели ягоди.
После цялата торта се обмазва с крем и отгоре се украсява с фондан. Така написано, не звучи толкова трудно, но признаваме, че е малко трудоемко.
Ето ги и нашите предложения.
За основа на тортата използвайте любимата си рецепта за блатове. Ако нямате такава, погледнете нашата за Бели пандишпанови блатове. Разбира се, може да приготвите и какаови, според предпочитанията ви. Нужни са ви 3 блата.
Но ако нямате форма сърце и се притеснявате, че няма да се справите с изрязването, имаме едно улеснение за вас. Вижте как да направим торта "сърце" без форма. Така поне сте сигурни, че формата ще се получи.
Недостатък е, че ще трябва да печете 6 блата - 3 квадратни и 3 кръгли. Ако предпочетете този вариант, ще издълбаете дупка само в квадратните блатове, което определено ще е по-лесно, отколкото в сърцевидните.
За крем предлагаме най-вкусния Маслен крем с прясно мляко. С този крем никога няма да сбъркате - любим вкус, още от детството ни. Ако предпочитате, можете просто да разбиете сметана и с нея да слепите блатовете и да обмажете тортата - също ще стане много вкусно.
Ако не искате да слагате цели ягоди, можете да ги нарежете на половинки и да размесите с част от крема. Също ще се получи много оригинално.
И следва най-трудната част фондана. Винаги може да си купите готов фондан, но можете и да си приготвите (докато чакате блатовете да се изпекат, например). Вижте нашата рецепта за Домашен фондан.
Имаме и още едно предложение за захарно еластично тесто, с което да покриете тортата. Майсторски фондан в домашни условия, който се прави с бонбони маршмелоу. Той пък се прави още по-бързо и става малко по-мек. Не забравяйте да разделите фондана на две части и да оцветите в червено и зелено.
После остава само да покриете тортата. Най-лесно става, когато разточите фондана с точилка, навиете го на самата точилка и с нея го разстелете върху тортата. Загладете добре.
За да направите листенцата, можете да нарежете зеления фондан, както е показано на картинката. Другият вариант е да отрежете отделни листенца и да ги прикрепите върху тортата.
Направете малки дупчици, за да прилича досущ на истинска ягода. И сте готови!