Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Невероятната комбинация от мед и канела...

по статията работи: | 28 април 2015 Прочитания: 4554
която лекува почти всичко
Невероятната комбинация от мед и канела...
Източник: Youtube

Неведнъж сме споменавали за невероятните свойста и на меда, и на канелата. Но комбинацията от тях се превръща просто в чудодейна бомба.

 

Дори не можете да си представите всъщност колко проблеми лекува тази комбинация и колко благоприятен ефект може да има върху тялото ни.

 

Ако по-възрастен ви е съветвал всяка сутрин да хапвате лъжица мед, не отхвърляйте с лека ръка тази препоръка. Ние обаче имаме какво да добавим към този съвет – към лъжицата мед прибавете и щипка канела! Прочетете по-надолу, за да разберете защо това съчетание е толкова полезно.

 

Като за начало ежедневната употреба на комбинацията мед-канела повишава имунитета. Предпазва организма от бактерии и вируси, тъй като укрепва белите кръвни телца, освен това съдържа в големи количества витамини и желязо.

 

Ако сте се простодили, не бързайте да се втурвате към аптеката. Ето едно натурално лекарство – 1 супена лъжица леко затоплен мед с ¼ чаена лъжица канела, три пъти дневно. Тази смес може да излекува настинката, хроничната кашлица и синусите.

 

Комбинацията мед-канела може да се използва за лекуване на сърдечни заболявания. Ако сутрин хапвате мед и канела (можете да ги намажете на хлебче и това да е сутрешният ви сандвич) това ще намали холестерола и може да ви спаси от сърдечен удар. Редовният прием на чудодейната смес укрепва сърцето.

 

Доказано е, че медът и канелата действат съживяващо на вените и артериите, които с увеличаване на възрастта губят своята гъвкавост.

 

След вече преживяна сърдечна атака, редовната употреба на мед и канела може да ви спаси от повторен удар.

 

Както вече казахме, комбинацията мед-канела намалява холестерола. За да си направите "лекарство" срещу висок холестерол, смесете 2 супени лъжици мед, 3 супени лъжици канела и ½ литър хладка водка.

 

Ако холестеролът се е покачил ненадейно, този "сок" ще го смъкне с 10% за около 2 часа. Ако страдате от хронично висок холестерол, пийвате по три пъти на ден от тази напитка.

 

Медът и канелата могат да лекуват артит. Ако страдате от артрит, пийте по една чаша топла вода с 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжица канела. Това ще облекчи значително болката, а е възможно дори да излекува артрита. Скорошно изследване потвърждава това, като голяма част от изследваните са се подобрили значително.


Съчетанието от мед и канела може да се справи и с пикочни инфекции. За целта – разтворете 2 супени лъжици канела, 1 чаена лъжица мед в 1 чаша хладка вода. Тази смес унищожава бактериите в пикочния мехур.


Чудодейната комбинация помога и в борбата с излишните килограми. На празен стомах – сутрин преди закуска, и вечер преди лягане, пийте по чаша топла вода с разтворени в нея мед и канела. Медът и канелата пречистват хранителния тракт от паразити, гъбички и бактерии, които пречат на храносмилането.

 

Затова тази диета действа при всички. За да я приготвите – сложете водата да заври, залейте с нея канелата и оставете така 30 минути. След това добавете меда, но след като водата е изстинала, в противен случай ще унищожите ензимите в меда.  

 

Изпиийте половината от тази отвара преди лягане, а другата половина – веднага след като се събудите на следващата сутрин. Пийте отварата, докато има ефект.

 

Когато прочисти напълно организма ви, ще спрете да слабеете. Но пък сместта не позволява на мазнините да се натрупват по тялото.

 

Още една добавака – комбинацията подпомага храносмилането и може да облекчи киселините в стомаха. 1 чаена лъжица канела с 2 супени лъжици мед преди хранене ще ви предпазят от неразположения след това.

 

Освен това чрез тези две съставки може да се справите с акнето или да облекчите сърбежа от ухапвания на насекоми.

 

Срещу акне – 3 супени лъжици мед и 1 чаена лъжица канела се смесват и с тази смес се мажат пъпките преди лягане. На сутринта се отмива. Това се прави в продължение на две седмици.

 

Срещу ухапвания от насекоми – 2 супени лъжици вода, 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжичка канела – с тази смес масажирайте ухапаното място.

 

Още две неподозирани ползи – лекува зъбобол и може да премахне лошия дъх.

 

Зъбобол – можете да си направите паста от 1 ч.л. канела и 5 с.л. мед, с която да масажирате зъба. Правете това до 3 пъти дневно.

 

Лош дъх – вместо вода за уста от аптеката, можете да си направите собствена с натурални продукти. В топла вода разбъркайте по 1 една ч.л. мед и канела и правете гаргара сутрин. Това гарантира свеж дъх през целия ден.

Рейтинг: 4 / 5 , 275 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...