От брашното пригответе средно меко тесто и го разточете на 5-6 кори за баница
Две от корите оставете настрана, а останалите 3-4 запечете леко от двете страни на силно сгорещена селска печка
Сварете ориза в прясното мляко
Когато поизстине, към него добавете олиото и 5 яйца
Разбъркайте сместа добре
Отделно натрошете сиренето (изварата)
Най-отдолу в тавата сложете непечена кора и поръсете от сместа и сиренето
След това редете печените кори и обилно ги поръсвайте с оризова смес и сирене
Най-отгоре покрийте с втората непечена кора
Сложете тепсията на огъня на печката отгоре, като въртите, докато се опече
После обърнете баницата от другата страна върху кръг за точене на кори
Върнете я пак в тепсията и печете отново върху печката
Отгоре върху опечената вече кора разбийте едно яйце и намажете баницата.