С малка част от маслото се намазва обилно и навсякъде отвътре, средно голяма тава за изпичането в последствие на сладкиша.
От захарта се отделят 1-2 с.л. необходима за разбиването на белтъците.
Кравето масло, захарта, какаото и водата се разтопяват в подходящ съд на котлона до завиране. Получената какаова сме се охлажда 10-15 мин.
От яйцата се отделят жълтъците от белтъците.
Един жълтък се отделя и се разбива с вилица. Прибавя се към топлата смес. Разбърква се. От нея се отделят в малък съд 10-12 супени лъжици смес, необходима за глазура на сладкиша след като се опече.
Останалите три жълтъка също се разбиват и също се прибавят към сместа, като се разбърква добре.
Белтъците се разбиват на сняг с отделената предварително 1-2 с.л. захар. Извършва се с помощта на миксер, вилица или тел за разбиване.
Към брашното се прибавя бакпулверът, разбърква се и заедно с разбитите белтъци се прибавят към какаовата смес. Разбърква се внимателно.
Всичко се изсипва в предварително намазаната с мазнина тава.
Пече се в загрята фурна на 200 ⁰С за 10-15 мин.
След опичане горещият сладкиш се намазва с отделената преди това глазура, с помощта на четка, шпатула или лъжица.
След пълно охлаждане се нарязва на форми съобразно ползваната тава (ромбове, тръгълници, правоъгълници или квадрати). Подреждат се в подходящ поднос.
Една доза е за около 20-30 парчета в зависимост от големината.