Измийте овнешкото месо и го поставете заедно с 1 глава лук, корени за супа и 4-5 чаши вряла вода в глинен сьд
Похлупете го с капак и го поставете на силен огън
Варетего докато месото поуври
Полусвареното месо извадете и оставете да изстине
Нарежете го на тънки филийки
Подредете ги в друг глинен сьд, който предварително сте намазали с масло и ги покрийте с нарязания лук
Посолете месото и покрийте съда с капак
Задушете го за 20 минути на среден огън. Не разбърквайте
Накрая добавете нарязаните картофи, доматите, подправките (магданоз, мащерка и черен пипер на вкус) и 2 чаши от първоначалния топъл овнешки бульон
Преди да сервирате в затоплени чинии, обезкостете месото и го накъсайте на ситно
Отделно сварете кус-кусът и сервирайте по купичка към всяка чиния.