Почистете тиквичките и ги нарежете на кубчета колкото средно голям орех
Запържете ги леко в олиото и ги свалете от котлона
Към тях прибавете сиренето, ситно нарязаните копър и магданоз, черния пипер и сол на вкус
Разбъркайте всички продукти и изсипете сместа в намазана с олио и наръсена с галета тавичка (плаке)
Съдът от пърженето изплакнете със 100 мл топла вода, която излейте в тавичката
Върху тиквичките нарежете на парченца бучка масло
Запечете ястието в умерена фурна
Пригответе заливката, като разбиете яйцата със солта и млякото
С тази смес залейте огретена и отново запечете само отгоре до златисто розово
След като го извадите от фурната, поръсете с магданоз
Поднесете с прясна салата. Само запечените тиквички (без заливката) може да използвате за гарнитура към печени или пържени меса, риби, колбаси. Подходящи са и като мезе за всички видове ракии, а също и за бира.