Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Опасно ли е брашното с изтекъл срок

по статията работи: | 13 февруари 2017 Прочитания: 8892
Или можем да готвим с него
Опасно ли е брашното с изтекъл срок
Източник: Photl

Понякога сме склонни да купуваме по-големи пакети от даден продукт, тъй като всеки знае, че по този начин ни излиза по-евтино. 

 

Такъв е случаят и с брашното. Особено, когато ни предстоят повече почивни дни, тогава има опасност да се презапасим, защото имаме намерение да готвим повече.

 

Е, но пък е трудно да преценим точно колко брашно ще ни трябва за козунаците (съвсем скоро ще падне голямото месене).

 

И накрая се озоваваме с останали пакети брашно. Ще имаме късмет, ако пакетите са произведени скоро, но ако сме си купили брашно с наближаващ край на срока на годност, тогава може и да имаме проблем.

 

Това е една примерна ситуация, но вариантите да се озовем с изтекъл срок на годност на брашното са различни.

 

Какво да правим в тази ситуация? Можем ли въпреки това да си ги използваме?

 

Специалистите съветват, ако имаме повече брашно в запас да го държим в хладилника. Така е по-безопасно да се използва след датата, посочена на етикета.

 

Но тъй като почти никой не си държи брашното в хладилника, тогава е добре да знаем, че има две дати.

 

Едната е препоръчителна дата на продан, след нея търговците трябва да приберат брашното от рафтовете на магазина.

 

 39252

 wikimedia.org



Другата дата е тази, която посочва времето, в което брашното има най-добри вкус и качество. Ако сте преминали тази дата, по-добре не ползвайте брашното.

 

И нещо много важно - всичко казано дотук важи с още по-голяма тежест за безглутеновите брашна. Тук особено трябва да се спазв датата, посочена на опаковката.

 

Не бива да правим експерименти със здравето си.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 234 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!