Разбиваме много добре яйцата заедно със 60 г. от пудрата захар.
Прибавяме смлените орехи, смесени с 250 г. брашно.
Разбъркваме всичко и изсипваме сместа на тънък пласт в намаслена и намазнена правоъгълна тавичка.
Печем в умерена фурна до бледорозово оцветяване.
Докато блатът е още горещ, го обръщаме върху кърпа и го навиваме на руло.
Отделно варим млякото с 2 с.л. брашно. След като кремът се сгъсти, го оставяме да изстине.
Разбиваме маслото със останалите 200 г. от пудрата захар до побеляване. Прибавяме лъжичка по лъжичка към млечната смес. Разбъркваме постоянно.
Разделяме готовия крем на две части. Едната остава бяла, а към другата прибавяме разтопения шоколад.
Развиваме рулото, намазваме го с белия крем и отново го завиваме. Отвън го украсяваме с шоколадовия крем.
Охлаждаме рулото няколко часа, след което поднасяме с украса по желание.